“Ik vertegenwoordig het merk waarmee ik samenwerk, dus de kwaliteit die ik lever is essentieel. Een tevreden eindklant is wat mij het meeste drijft”. Ontdek het portret van Tom van Terheyden; professionele chauffeur bij Hiflow sinds één jaar.

Wat deed je professioneel voor je samenwerking met Hiflow? 

Ik heb een eigen garage waar ik auto’s verkoop, waarnaast ik voorheen tevens werkte in de transportsector. Ik reed met vrachtwagens voor internationale verhuisbedrijven, voornamelijk B2B. Ik vervoerde hoofdzakelijk paletten en goederen. Omdat ik die job heb opgegeven was ik zoekende naar een nieuwe professionele uitdaging op zelfstandige basis, die te combineren valt met mijn eigen zaak. 

Wat heeft de samenwerking met Hiflow jou het afgelopen jaar bijgebracht? 

Zeer zeker een goed evenwicht tussen mijn privéleven en mijn werk! Komende uit een job met een hoge werkdruk en veel verplichtingen, is het heel positief dat ik nu autonoom kan kiezen welke transporten me interesseren en ik offertes kan opmaken voor leveringen die ik wil en kan doen. Het transporteren en afleveren van wagens sluit perfect aan met de activiteiten van mijn eigen garage. Meestal worden mijn offertes op voorhand aanvaard, zo kan ik mijn week gemakkelijk plannen.

Wat ik ook heel positief vind aan de samenwerking met Hiflow is de eenvoud. Het opmaken van een offerte loopt zeer vlot: na de uitvoering van een transport hoef ik alleen nog mijn opdracht te valideren en elke twee weken word ik automatisch uitbetaald. Zelfs het opmaken van de factuur gebeurt door Hiflow, wat mijn administratie zeer overzichtelijk maakt. 

Wat zijn de stappen die je volgt om een levering tot een goed einde te brengen? 

Dat varieert van klant tot klant. Er zijn verschillende processen, te volgen stappen of aandachtspunten per klant, en zelfs per type transport. Voor elk transport gebruik ik de applicatie van Hiflow. Hierin vind ik alle details zoals adres, oppik- en levertijd maar ook meer informatie over de gevraagde services. Nog voor ik een wagen ga oppikken, start ik reeds de applicatie om mijn transport voor te bereiden en contact te nemen met de klant. Eens aangekomen, geef ik de gevraagde informatie in en maak foto’s van de wagen. Voor mijn vertrek richting afleveradres, bel ik de finale klant op om de geschatte aankomsttijd door te geven. Tijdens het transport kan het zijn dat ik nog moet bijtanken of langs een carwash passeer; afhankelijk van de wensen en dus gevraagde services. Tijdens de levering bij een particuliere klant presenteer ik de wagen, demonstreer hoe specifieke functies werken (bluetooth aansluiting, GPS, carplay,…) en laat ik de nieuwe bestuurder/eigenaar ook plaatsnemen achter het stuur. Voor andere leveringen, kan het zijn dat er enkel documenten dienen te worden afgetekend en ingescand. Als alles afgerond is, en de finale klant is tevreden van de levering, sluiten we af en ga ik verder. 

Dien je over bepaalde kwaliteiten te beschikken als professioneel chauffeur?

Toegewijd zijn aan je werk, de transporten en je veiligheid serieus nemen en uiteraard graag onderweg zijn. Daarnaast is het enorm belangrijk zorgvuldig en attent te werk te gaan. Je bestuurt en levert namelijk wagens van duizenden euro’s. Tijdens het rijden en afleveren, hou ik altijd in gedachten dat ik het gezicht ben van het bedrijf dat de wagen heeft verkocht en dat ik de verantwoordelijkheid draag ervoor te zorgen dat de eindklant tevreden is over de levering van de nieuwe wagen.

Welk kort en krachtig advies zou je geven aan nieuwe chauffeurs?

Ik raad aan om je zeer open en klantgericht op te stellen. Heb je affiniteit met auto’s, ben je punctueel en vlot met mensen en schrikken verantwoordelijkheden je niet af; dan ben je de geknipte persoon. 

Heb je nog een slotwoord? 

“Werk efficiënt, geef niet op en koester bovenal je harde werk.”

Catégories : Non classé

0 commentaire

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.